Nenormalne temperature za januar so spremenile plane in tako smo se z AO in tečajniki odpravili, namesto na zimsko tehniko, plezati dolge športne smeri v Vipavo.

Zjutraj mi Mare odpove udeležbo, me pa Ana preseneti z novico, da gresta tudi ona in Tine v Vipavo. Prištulim se jima v avto, da se mi ni potrebno samemu voziti v Vipavo.

Od naših prispem v Vipavo zadnji in za kazen plezam v zadnji navezi. Ker sem imel časa na pretek, sem čas izkoristil za spoznavno debato z novimi tečajniki, izmenjavo idej in izkušenj s starimi pripravniki in se nastavljali soncu, ki je nenormalno pripekal. Med vsem tem časom pa smo v steni opazovali tečajnike in jim po potrebi svetovali.

Tine je medtem Ano popeljal v njeno prvo dolgo smer in, glede na nasmešek na njenem obrazu po vrnitvi, je bila več kot zadovoljna. Seveda pa nista čakala naših navez, saj bi čakala do poznega popoldneva, ampak sta jih lepo, po levi, prehitela.


Razgled je bil ponovno čudovit, vsaj glede na informacije od prejšnjega dne.

Ana je medtem poslikala tudi naše tečajnike, saj sem svoj fotoaparat pustil doma.


Iz smeri so se vsi po vrsti vrnili po ferati.


Končno je napočil trenutek za mene in Jerneja. Tudi Ana in Tine še nista imela dovolj in zmenili smo se, da se počakamo na vrhu in skupaj abzajlamo, saj nihče ni imel želje po še enem sprehodu po ferati. Ani in Tinetu svetujem smer Raz stebra, vendar po nesreči zavijeta v Jubilejno, ki je ocenjena z 6c+, kar Ani povzroči malo problemov:)

Na vrhu se zberemo in abzajlamo nazaj v dolino. Na štantu pa gužba, da je kar veselje. Pa vseeno dovolj, da se z Ano malo poslikava:)

Pod vstopom smo zaključili plezanje z malico, na parkirišču pa še s kuhanim vinom!

Pa je minil še en topel januarski dan. Sedaj pa čakam, da si Ana zrihta dopust in da naju Tine pelje v eno grapo/slap. Obljuba dela dolg, pravijo!

P.S.: Hvala Ana za slike:)

Matej