dolina_v_okolici_reine

Čeprav sva s prva mislila, da na Lofotih ne bova uspela imeti lepega vremena, se je v sredo naredil čudovit dan in odločila sva se za ogled Lofotov.

Sprva sva imela plan iti plezati smer Sea Slab, vendar naju je mnenje nekaterih plezalcev in opomba v vodničku, da je v smeri zelo težko nameščati varovanja, odvrnila od načrtov. Vseeno sva v GPS vklofala A in se odpravila na pot. Poleg vožnje sva planirala tudi postanek na “rajski plaži”, kot jo rad imenujem.

razgledna_tocka  IMG_4244  IMG_4247  IMG_4267 

Med potjo najdeva še kar nekaj lepih plaž in tudi pogumne ljudi, ki se spravijo v ta peklensko mrzel morje.

pescena_plaza_ob_cesti  IMG_4294

Naposled le prispeva do planiranega cilja. Greva do morja preverit temperaturo in nabrati malo vitamina D, ki nama ga je že kronično primankovalo.

IMG_4302 IMG_4321 IMG_4323 rajska_plaza 

Že ko sem prvič stal na tej plaži, sem si rekel, da moram enkrat obvezno na vrh hriba Stokvika. Prvo leto se mi ni dalo, lansko leto je preveč pihal veter, letos pa sva z Maretom zbrala moči in jo z muko1 le zarinila v breg. Ni mi žal, deležna sva bila norih razgledov! In ja, morje je zares takšne barve in tako čist.

IMG_4346 IMG_4348 razgled_iz_hriba IMG_4362 IMG_4399 IMG_4400   IMG_4408

Nadaljevala sva še naprej proti Reine in A. Malo pred naseljem Reine se ustaviva na vrhu mostu in za 10 minut narediva postanek, saj so vrhovi na drugi strani čisto nori. Pa še en kup lepih smeri je v teh hribih, tako da je smeri za naslednji obisk še ogromno. Le danes sva bila prepozna, saj trajekt vozi samo 1x na dan. Ustaviva se še ob vasi Reine, ki je znana po obmorskih hišah, ki stojijo na kolih.

dolina_v_okolici_reine reine IMG_4452

V A se spraviva na bližnji grič, legneva in se nastaviva soncu, dokler naju ne začne boleti glava.

IMG_4458

Na poti nazaj se ustaviva v Leknesu in v Bunnprisu nakupiva hrenovk in žar. Danes bo mesna večerja, po dolgem času:) Sprašujeva se, ali nebi bilo dobro počasi umiti posodo, saj je od enotedenskih obrokov že pošteno svinska… Ah, za danes bo še, morje/voda sta predaleč.

IMG_4459 IMG_4464

Matej

  1. ležanje na soncu človeka pač zdela