andelsnes_plaza

Spet naju je čakal dan vožnje do doline Romsdalen in do njenega “glavnega” mesta Andalsnes.

Prejšnji večer sva se po kopanju v Mosjoenu odpravila na pot proti Andalsnesu. Nekje na poti sva počakala na enem izmed mnogih počivališč in tam prenočila.

IMG_4980 

Na vsezgodaj so pred šotorom račeli rohneti tovornjaki, tako da tudi midva nisva prav dolgo spala. Ob devetih sva bila že nazaj na cesti. Kmalu v daljavi zagledava gost oblak dima, in ko se približava le-temu, opaziva na pol goreč kemper. No, verjetno mu je samo spustilo olje, ampak kadilo se je pa, kot da bi se vžgal.

IMG_4981

Mimo Oppdala in Dombasa po E136 naprej proti Andalsnesu. Vreme ni bilo na najini strani, saj naju je ves čas spremljala oblačnost. Dolina je ujeta med velikanske stene, ki jo oglepajo na obeh straneh.

IMG_4986

Končno se pripeljeva pod Trollovo steno, ki je ena najvišjih sten na Norveškem, 1000m vertikalne stene. V njej je kup različnih smeri, vendar so vse precej težke, veliko pa jih je tudi tehničnih(vse tja do A4+). Zadnje čase plezanje v tej steni odsvetujejo, ker je skala zelo zanič in pogosto prihaja do podorov. Tudi reševanja v tej steni so ukinili, tako da si, v primeru nesreče, sam. Jo pa zelo ljubijo basejumperji, ki pogosto skačejo. V Andalsnesu prirejajo tudi enega največjih basejump festivalov v juliju.

IMG_4987

Od tod sva se zapeljala do Andalsnesa, kjer se je nebo odprlo in postalo je vroče ko hudič. V GPSu sva poiskala plažo, se oblekla v kopalke in se šla sončit. Mater je pripekalo. Napoved za naslednji dan je bila boljša, zato sva se odločila, da se zapeljeva v dolino pod goro Romsdalshorn, ki sva jo imela plan naslednji dan splezati.

Matej