Končno so vremenoslovci napovedali nekaj lepega vremena in hitro sva bila z Anjo dogovorjena, da za vikend skočiva na morje pretegovati roke in noge.

Zaradi petkovih obveznosti štartava malo kasneje kot sva sprva planirala in v Črni Kal prispeva šele nekaj po prvi uri popoldan. Hitro se podava v Peskovnik in iz nahrbtnika potegneva Monster-ja. Spomladansko, da ne rečem že skoraj poletno, sonce človeka, vajenega morastega vremena, hitro utrudi:) Ali pa je bila kriva vročina. Mimogrede srečava še Primoža in Nino, ki se ravno selita v gozd, saj pravita, da na soncu preveč pečejo noge:) Še dobro da sva prišla tako pozno.Hitro sledi nekaj ogrevanja v Regratu…


Nato sledijo ostale smeri okoli Sidarte in za konec si privoščiva še lepotico: Ramayano. Kakorkoli obrnem, smer mi je izredno lepa in plezljiva za svojo oceno.

Ker mi je ostalo še nekaj energije, med zahajanjem sonca skočim še v Prišel, videl, omagal…

Kot rad reče Mare, je bila po koncu plezanja žeja huj k domotožje, zato sva po končanem plezanju obiskala znano pivovarno Mahnič v Kozini. Dobro pivo, a občasno ne najbolj prijazen natakar…

Ker sva imela namen plezati tudi v soboto, se nama vožnja domov ni zdela smiselna, zato sva se utaborila na prijetnem razglednem mestu. Med občudovanjem lepega razgleda pa sem si skuhal še manjšo večerjo:) Dec ne more it lačen spat:)


Ob pijači je tekla debata, a čeprav si nisva želela premika v šotor, naju je mraz prej ali slej prisilil v premik. Tudi preostanek noči je Anja prespala v topli spalki napolnjeni z kilo in pol kvalitetnega puha, medtem ko je mene izdala napihljiva blazina in so me hladna kraška tla celo noč hladila … Zjutraj pa zajtrk prvakov in obilico toplega čaja! In ja, tudi toast sem pekel:)

Iz Gorenjske se nam pridružijo še Igor, Luka, Karmen, Ana in Brilej. Na žalost je bilo vreme v soboto slabše, predvsem pa je hladen severo-vzhodnik poskrbel, da nas je ves čas malo zeblo. A se nismo dali! Smo pa ugotovili, da zimsko plezanje na stenci ni bilo zamanj… Vsi po vrsti smo bili presenečeni nad dobro formo, ki smo jo obdržali preko zime.
Na žalost je bilo v nedeljo napovedano še veliko slabše vreme, tako da smo zvečer zaključili naš izlet in se napotili domov… Upajmo na boljše vreme naslednji vikend.

Matej