Pa začnimo novo leto z objavo iz prejšnjega leta. Na predzadnji dan starega leta smo se pretegovali v platastem sektorju Pararelle in se drenali v nedeljski gužbi v čezmejnem plezališču Napoleonica.

Kot ponavadi, zjutraj zbor v Kranju in potem skok proti morju. Med potjo postanek na Ravbarkomandi, kjer si privoščimo kavo za zbistritev misli in akcija dalje.

Začuna smo eni izmed prvih na parkirišču. “Ja zgleda ne bo drena danes!” Hudo smo se motili. Se nam je pa obljubljal čudovit dan, saj nad Tržaškim zalivom ni bilo enega oblačka.


Na začetku smo hitro izkoristili prazno plezališče in proste lahke smeri za dobro ogrevanje.

Igorju je hitro zadišila platasta b-jka in že je bil v njej. Je zgledala precej “simpl”, ko pa sem jo za njim šel še jaz, pa je bila stvar precej drugačne in daleč od lahke:)

Kmalu se v plezališče privalijo skupine plezalcev in zasedejo se po večini vse smeri, tako da so manjkali samo še čakalni listki za smeri. Ni nam preostalo drugega, kot da plezamo tisto, kar je bilo prosto. No, je bilo pa toplo. Nekateri so med čakanjem na prosto odspali tudi kak powersleep.
Za konec pa smo se zapeljali še v Trst obiskati, na novo odprto, znano športno trgovinsko verigo Dechatlon. Hvala bogu ni bilo najboljše ponudbe, tako da sem brez problema odšel s praznimi rokami. To pri meni ni ravno navada:)

Matej