Ledni vzponi – Gamseck – razmere

Posted by Matej on marec 2nd, 2011
Na vrhu prvega cuga Gamsecka

Ker sem pred kratkim opisal slap, tokrat samo besedo ali dve o plezanju in stanju, ki se je v treh dneh zelo spremenilo.

Preberi preostanek članka »

Hribi – Virnikov Grintovec – v dežju

Posted by Matej on december 3rd, 2010
Na grebenu

Nič kaj poseben četrtek ni bil, ko smo jo z Remicom in Vito skočili na Virnikov Grintovec. Če dobro pomislim, je bil precej grd četrtek.

Preberi preostanek članka »

Hribi – Kamniški vrh – na špancir v megli

Posted by Matej on november 15th, 2010
img_8328-panorama

Tokrat sva se z Miši podala na kratek sprehod na Kamniški vrh. Upala sva, da naju bo na vrhu čakal sonček, dočakala pa sta naju megla in dež.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Klek – slaba napoved in lepo vreme

Posted by Matej on marec 8th, 2010
Na kleku

Tokratni cilj turnega smuka je bil že dolgo ogledani Klen, na katerega se spravljam že celo zimo. Od začetnega ogromnega zanimanja, smo se na koncu zbrali štirje in se podali proti vrhu.

Preberi preostanek članka »

Smučanje – Ambrož pod Krvavcem – izhod v sili

Posted by Matej on februar 12th, 2010
Pogled na

Glede na velike količine novega snega in 4. stopnjo nevarnosti plazov sva z Maretom izbrala verjetno najbolj varno1 izbiro in se zapeljala na Ambrož pod Krvavcem, kjer sva se spuščala po strmini, ki vodi od gostilne na vrhu Ambroža.

Preberi preostanek članka »

  1. razen tega, da sva doma

Kanjavec – Prehodavci – Zelnarica – ali: tudi slepa kura zrno najde, če ima GPS

Posted by Matej on oktober 9th, 2009
Prehodavci

Pred kakšnim tednom sem okoli razposlal email, da organiziram pohod v Bohinjske Julijce. Kljub začetnemu ogromnemu zanimanju smo se na koncu zbrali le štirje pogumneži in jo mahnili v gore.

Preberi preostanek članka »

Tolsti vrh in Kriška gora – vrnitev Niluxa

Posted by Matej on september 29th, 2009
Vrh

Planirani izlet v Bovec se je izjalovil zaradi slabe napovedi, zato sva se prejšnjo nedeljo z Lidijo odpravila nekam bližje. Prvotni cilj, Tolsta košuta, je odpadla, saj je bila zavita v goste oblake. Edino še Tolsti vrh in Kriška sta bila brez megle. Pa ne za dolgo.

Preberi preostanek članka »

Višarje – tipanje v megli

Posted by Matej on april 1st, 2009
Megla

Že prejšnji teden me je Remic vabil v Višarje, češ da je dobil karte in da jih mora do konca meseca porabiti. Zaradi slabega vremena sva izlet prelagala na zadnji dan. Včeraj pa sva morala iti, daj je bil zadnji dan meseca!

Preberi preostanek članka »

Hajnževo sedlo – poezično!

Posted by Matej on februar 22nd, 2009
Na grebenu

Čeprav je bilo napovedano slabo vreme, smo se vseeno odločili, da jo mahnemo v hribe in preizkusimo našo srečo, saj se je ARSO zadnje čase večkrat zmotil. Tudi tokrat se je, saj nas je na vrhu pričakalo jasno vreme, pa čeprav samo za pol ure.

Preberi preostanek članka »