Glede na to, da se približuje otoplitev, smo zadnje mrzle dni in morda zadnji led ponovno izkoristili v Maltatalu. Razmere so bile v primerjavi s soboto popolnoma drugačne. Namesto suhega ledu nas je pričakal hladen tuš.

Zbor v Kranju, nakup vinjete na Jesenicah, 20min čakali pred Karavankam, prispeli v Maltatal. Cesta je bila ponovno ledena, a je bil led grob in je šlo brez problema brez verig do parkirišča za slapove Gamseck, Wintasun in ostalo kompanijo. Poleg nas se na parkirišču nahajajo še trije avtomobili. Od daleč v slapovih ni videti še nobene naveze. Termometer v avtu kaže -1°C, tako da se za led ni bati. Od daleč zgledajo slapovi kar v redu.

Kovi in Bajžl se podata v Superfeucht, midva z Jožem pa v Wintasun. Pot je za gor minila hitreje kot za dol. En, dva, tri stojiva pod slapom. V Gamsecku se nahajajo tri naveze, v najinem pa na srečo samo ena, pa še ta je nekje pod vrhom.

Opremiva se in zapodiva v slap. Že spodaj da slap vedeti, da danes ne bo suhega ledu. Suha pa ne bova niti midva. Že na vrhu prvega položnega cuga so rokavice “soaking wet” in bi lahko romale nazaj v ruzak. Na žalost so bile to edine, ki sem jih imel s seboj. Edine, s katerimi sem lahko plezal!
Naslednji cug je obljubljal bolj pokončno plezarijo. JUHEJ! Že na vstopu v cug dokočno zamoči rokavice, 3 metre kasneje pa že čutim vodo, kako polzi proti komolcu in potem naprej proti intimnim delom. Na vrhu cuga jo čutim tudi že pri kolenu:) Malo višje zavijem preveč v levo in ujamem še tuš. Jej, free shower!:) No, sem se vsaj umil. Tud toj neki:)

Stojiva pod zadnjim cugom. Tokrat gre naprej Joža. Za razliko od prejšnjih manj teče.


Pa je bilo plezanje za Joža pretežavno, zato me nekje na polovici prosi, če ga lahko spustim nazaj na štant. Zamenjava se na štantu in do vrha skočim jaz, nato pa za menoj še on. Se pozna, da ni bil letos še nič v slapu.
Z vrha pa trije abzajli nazaj pod slap in sestop. Komaj sva čakala avto in toplo ozračje. Tudi v Superfeucht je teklo. Moram pa reči, da se Nomici, ki sem jih imel na izposoji, obnesejo odlično:) Igor, tos pametno kupu:)

Matej